FEEL GOOD FOOD,  GEZOND(ER) LEVEN

FEEL GOOD FOOD: Toscaans kikkererwten stoofpotje

Ontdek hier het easy peasy recept door Luna!
Vegan koken equals duur, moeilijk en vooral erg vreemde ingrediënten. Fout! Net zoals de Italiaanse of een andere keuken is het een beetje wennen en met de nodige basisingrediënten kom je al heel ver. Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!

Toscaans kikkererwten stoofpotje

CACCIUCCO DI CECI 

voor 2 à 3 personen 
duur: 30 minuten 
moeilijkheidsgraad: makkelijk 
Ingrediënten
1 ui, gesneden 
2 grote look teentjes, gesnipperd 
2 eetlepels olijfolie 
1/2 groenten bouillonblokje 
60 ml vegan rode wijn 
120 ml water 
1 eetlepel tomatenpuree 
1 eetlepel balsamicoazijn 
800 gram kikkererwten uit blik, afgegoten en gespoeld 
300 gram snijbiet, gesneden 
1 grote stengel selder, gesneden 
500 ml tomatensaus
1 theelepel chilivlokken 
2 eetlepels edelgistvlokken 
1 laurier blad 
1 takje rozemarijn 
1/4 theelepel nootmuskaat 
60 ml vegan room 
peper en zout naar smaak 
verse peterselie om te garneren 
Werkwijze
1. Verwarm de olijfolie in een diepe, grote pan op hoog vuur. Als het warm genoeg is voeg je de look, ui, groenten bouillon, laurier, chili en nootmuskaat toe.
2. Roer regelmatig en bak tot het geurig wordt. 
3. Dan voeg je de selder toe en bak je voor nog een paar minuten. 
4. Blus de pan met de rode wijn en balsamico azijn.
5. Voeg dan de snijbiet, kikkererwten, tomatenpuree en tomatensaus toe. 
6. Roer goed om en het vuur lager zodat de stoof suddert. 
7. Laat sudderen voor 15 à 20 minuten of tot de selder en snijbiet gaar is. 
8. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. 
9. Werk af met verse peterselie. 
Smakelijk!
PS: tag Luna en The Goal Getter als je dit receptje uitprobeert. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties.
Dit recept vind je terug in het kookboek van Luna. Wil je meer vegan recepten by Luna ontdekken? Volg haar via Instagram of koop haar e-kookboek hier.

Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!