zelf vegan ijs maken
FEEL GOOD FOOD,  GEZOND(ER) LEVEN

FEEL GOOD FOOD: Bananenijs ‘affogato’ met koffiekaramelsaus

Maak zelf een heerlijk vegan ijsje in 1,2,3!
Vegan koken equals duur, moeilijk en vooral erg vreemde ingrediënten. Fout! Net zoals de Italiaanse of een andere keuken is het een beetje wennen en met de nodige basisingrediënten kom je al heel ver. Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!

Bananenijs ‘affogato’ met koffiekaramelsaus 

AFFOGATO AL CARAMELLO DI CAFFE

voor 2 personen 
duur: 20 minuten 
moeilijkheidsgraad: super gemakkelijk 
Ingrediënten 
4 bevroren bananen 
Karamel: 
1/2 cup of 118ml kokosmelk uit blik 
1/2 cup of 118ml krachtige espresso
1/4 cup of 50 gram kokosnootbloesemsuiker 
Instructies 
Blend de bevroren bananen in een krachtige blender tot een homogene massa dat op ijs lijkt.
Schep het in een kom en zet in de diepvries voor later terwijl we de karamel maken. 
Zet een sauspan op een laag vuurtje, voeg de kokosmelk, koffie en suiker toe. 
Roer door elkaar en laat het sudderen tot het is ingedikt. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuutjes. 
Roer af en toe eens zodat het niet aanbrandt. 
Schep het bananenijs in glaasjes en giet de karamel erover. 
Buon Appetito! 
PS: tag Luna en The Goal Getter als je dit receptje uitprobeert. We zijn erg benieuwd naar jullie creaties.

Dit recept vind je terug in het kookboek van Luna. Wil je meer vegan recepten by Luna ontdekken? Volg haar via Instagram of koop haar e-kookboek hier.

Voor tonnen inspiratie kan je terecht bij Luna Trapani, deze Antwerpse powervrouw met Italiaanse roots weet precies hoe je erg gemakkelijk vegan kookt!