XAVIES’ Granola: het succesverhaal van Xavie Batel

Van zelfgemaakte granola tot webshop, grootdistributie en nog zoveel meer

De boterhammetjes met choco ruilde Xavie Battel in voor zelfgemaakte granola nadat ze zichzelf voornam om snelle suikers zoveel mogelijk te bannen. Dat enthousiasme mondde uit in een uit de hand gelopen maar erg gezonde hobby. Niet veel later genoot niet alleen Xavie maar haar hele familie-en vriendenkring van zelfgemaakte granola.

De West-Vlaamse Xavie Battel is voedingsingenieur van opleiding en behaalde haar koksdiploma aan Spermalie. Een aantal jaren terug besloot ze om haar voedingsgewoontes om te gooien. Inderdaad, dat begon met een boterhammetje met choco te vervangen door granola. Die zelfgemaakte granola werd zo populair dat ze haar keukentje moest uitbreiden. Niet veel later werden XAVIES granovie en de bijhorende webshop gelanceerd.
Ondertussen is XAVIES’ granola is te koop via deze webshop en in zo’n 300 delicatessenzaken over heel Vlaanderen. Van nuts-chocolate, kokos-kaneel, amandel-abrikoos tot double chocolate. Inderdaad, met XAVIES‘ granola lijkt een gezond ontbijt niet zo’n gedoe.
Later zagen Lucie’s (XAVIES‘ granolamerk voor grootdistributie) en Leonie’s (op vraag van Delhaize) het spreekwoordelijke licht.
En alsof dat nog allemaal niet genoeg lijkt, heeft eerder dit jaar Xavie het noodlijdende Leuvense Mini Marie Tea overgenomen. She’s getting some goals indeed!

Volg XAVIES via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen