The Goal Getter sprak met Sabrine Zarti van het online coachingplatform PersonalFit

Sabrine_PersonalFit-TheGoalGetter
Door het moederschap maakte ik sneller belangrijke beslissingen dan voorheen.
Velen denken erover na, weinigen doen het; ontslag nemen wanneer je voelt dat je job echt niet meer je ding is. Na een mooie carrière in loondienst hakte Sabrine Zarti de knoop door. Ze begon met haar eigen passieproject PersonalFit: een online coaching platform met inspirerende work-outs en gezonde recepten. We hebben het net voor die lancering van PersonalFit over bewegen, eten, haar grote carrièreswitch en de nieuwe evenwichtsoefeningen nu ze moeder is geworden.

Wat is PersonalFit?

PersonalFit is het gloednieuwe online coaching platform voor drukbezette vrouwen die online actief zijn. Het platform omvat 3 verschillende pakketten. Het grote voordeel? Je hoeft je niet te verplaatsen om van één van die pakketten te genieten. Van inspirerende recepten en work-outs tot persoonlijke coaching met erkende diëtisten en personal trainers, PersonalFit is een efficiënte manier om je te begeleiden richting een gezonde levensstijl. Tegelijk is het ook een slimme oplossing om die manier van leven spontaner te behouden. Zelf vond Sabrine moeilijk de weg naar gezonde voeding en leuke work-outs zonder een dieet of vervelende restricties. Gelukkig maakt ze samen met haar team van PersonalFit jouw ervaring net iets gemakkelijker! 

OVER EEN EIGEN ZAAK HEBBEN

Wat was tot nu toe het meest leuke proces aan een eigen zaak beginnen?
Beseffen dat het iets van mezelf is. Het is mijn verantwoordelijk. Ik maak de beslissingen. En nee, dat heeft niets met ego of fierheid te maken. Bij andere jobs had ik moeite met de verschillende visies, ik voelde toen dat ik graag andere keuzes wilde maken. Natuurlijk is een eigen zaak hebben ook voor een stuk beangstigend. Zeker tijdens de eerste weken vond ik het opstarten van een nieuwe zaak erg spannend. De feedback over PersonalFit die ik nu al heb gekregen, stelt me gerust en maakt me echt blij. Voor mij is die feedback een bevestiging dat er echt vraag is naar zo’n platform.

Ik had niet verwacht dat ik een klankbord zou missen. Het is moeilijk om knopen door te hakken zonder veel feedback.

Sabrine
En wat verraste je het meeste tijdens datzelfde proces?
Ik had niet verwacht dat ik een klankbord zou missen. Het is moeilijk om knopen door te hakken zonder veel feedback. Gelukkig heb ik wel een klankbord nu ik een team met erkende diëtisten en personal trainers heb samengesteld.

OVER DE NIEUWE EVENWICHTSOEFENING

Je vertelde me ook dat je onlangs moeder bent geworden. Proficiat! Hoe heeft dat jou als persoon en professional veranderd?
Het heeft me niet volledig veranderd maar natuurlijk mag je die enorme impact van dat nieuwe leven in huis niet onderschatten. Ik merkte dat ik mijn energie niet meer kon opbrengen om verder te gaan met bepaalde visies of beslissingen. Ik had geen energie meer op voorraad. Je krijgt heel veel energie van een kind maar je geeft ook energie terug. Die nieuwe flow hielp me om de grote knoop door te hakken. Mijn advies dat ik anderen zou geven in een gelijkaardige situatie: ga op je gevoel af en neem die beslissing. Doe het voor je humeur, voor jezelf.

Door een paar stappen achteruit te zetten, heb ik de beslissing om een eigen zaak uit te bouwen veel sneller gemaakt.

Sabrine
Stel: je wordt geen moeder. Zou PersonalFit dan ook hebben bestaan?
PersonalFit zou er gekomen zijn maar in een latere fase in mijn leven. Op zich had ik het best wel goed. Ik had een fijne job met veel verantwoordelijkheid, toffe collega’s… Door een paar stappen achteruit te zetten tijdens mijn zwangerschapsverlof maar ook door die energiewisseling heb ik bepaalde beslissingen veel sneller gemaakt.
Welke tips & tricks hebben voor jou gewerkt om een betere work-life balance te vinden?
Het klinkt stom maar eigenlijk heb ik niet echt tips. Wat ik vooral deed was naar mijn gevoel luisteren. En ook naar mijn man. Hij is mijn rots en helpt me bij het maken van grote beslissingen.

OVER BEWEGEN

Op je Instagramprofiel ben je heel erg open over je fit journey. Zo had je eens verteld dat sporten ook voor jou een struikelblok was. Wat was jouw persoonlijke keerpunt?
Vroeger sportte ik maar minder regelmatig dan nu. Mijn doel was toen verkeerd , ik telde calorieën en sportte om te vermageren. Ik besefte pas later dat het allemaal niet zo belangrijk was en het zo niet werkte, of toch niet voor mij. Toen heb ik geleerd om te doen wat ik graag doe en dankzij die ingesteldheid is sporten iets leuks geworden. Als ik zin heb om een week niet te sporten, dan doe ik bijvoorbeeld een wandeling in de plaats. Bewegen blijft belangrijk, alleen is het doel voor mij veranderd.

Vroeger telde ik calorieën en sportte ik om te vermageren. Mijn doel was toen verkeerd. Ik heb daaruit geleerd om te doen wat ik echt graag doe, met die ingesteldheid is sporten iets leuks geworden.

Sabrine
Bewegen is niet voor iedereen zo’n eenvoudige must do. Zelf vond ik het ook lang lastig om sportieve momenten in te plannen en leuk te vinden. Heb jij advies voor de twijfelaars onder ons?
Mijn advies: beweeg maar doe vooral wat je graag doet. Maak een wandeling, dans voor de spiegel, loop een rondje… Leg de lat niet hoog en neem genoeg tijd om te ontdekken welke sport je goed doet voelen. Vergeet die calorieën. Ik heb tijdens mijn journey ook geleerd dat je een pizza bijvoorbeeld niet echt kan afbranden. Zo werkt het niet dus steek je energie daar niet in.

Leg de lat niet hoog en neem genoeg tijd om te ontdekken welke sport je goed doet voelen.

Sabrine
Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd. Wat is jouw mening als professional over de verschillende coronakilo’s artikelen?
Het eerste wat ik daarop wil zeggen: ge moe niets. Natuurlijk verkies ik een gezonde levensstijl. In mijn geval haal ik dat 80% uit gezonde en voedzame keuzes zoals nootjes en groenten. 20% blijft over voor minder voedzame voeding. Mijn tip: blijf je vasthouden aan die structuur. Lukt dat niet door de situatie nu? Wees dan niet te streng voor jezelf. Geniet van die chocoladereep of andere snack. Probeer je morgen dan te focussen op een gezonder alternatief. Ga stap voor stap vooruit en maak vooral geen drastische keuzes. Lukt het de 80-20-regel niet? Probeer PersonalFit uit, ga naar een diëtist of zoek nieuwe, gezonde recepten. Voel je vooral niet schuldig over die extra koek, is voor niets nodig.

OVER ETEN

Hoe belangrijk is gezonde voeding voor PersonalFit?
Zeer belangrijk. Met voeding begint het eigenlijk allemaal. 80% van je gewicht hangt samen met voedingkeuzes. Door voeding krijg je of verlies je net energie. Het zorgt ervoor dat we ons goed of net slecht voelen.
Stel dat we nu eens willen proeven van PersonalFit. Welke trajecten zijn er?
Dan kan je kiezen uit 3 pakketten. InspirationalFit is een snelle manier om je op weg te helpen en bevat recepten en work-outs die maximum een halfuur tijd vragen. Het tweede traject is onderverdeeld in twee opties. Zo kies je bij een MotiviatonalFit abonnement voor een pakket van 6 of 8 maanden lang. Tijdens dit intenser parcours word je begeleid door een erkende diëtist(e) en personal trainer om een gezondere levensstijl te vinden, maar ook te behouden.
Sabrine’s favourite food
Favoriete smoothie?
Ik drink dat eigenlijk niet! Neem voor mij maar water, thee of cola zero.
Favoriete gerecht?
Pizza! Pizza is life!
Favoriete dessert?
Cheesecake
Favoriete food Instragamaccount?
@hapjesprinses! Een heel tof account met heel veel lekkere gerechten en mooie foto’s.

Volg Sabrine via Instagram of ga naar de website van PersonalFit voor meer tips over een gezonde levensstijl.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen