#supportyourlocals: meet Marlies van purpose.

Marlies_Purpose_Accessories_TheGoalGetter
Jaren geleden had ik al de goesting om iets met mijn handen te doen, maar ik wist nog niet wat.

Soms ontdek je per toeval wat je eigenlijk heel graag doet. Het overkwam Marlies die na een cursus schoenhersteller op een erg spontane manier de weg vond richting zelfgemaakte handtassen en accessoires. Niet veel later zag haar passieproject purpose. het spreekwoordelijke licht!

Hi Marlies, kan je ons een korte intro geven over jezelf?  
Hoi, ik ben Marlies (34 jaar) en woon in Torhout, West-Vlaanderen. Ik hou van reizen, lekker eten en lachen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Hoe ben je op het idee gekomen om zelf handtassen en andere accessoires te maken?
Het gebeurde eigenlijk een beetje per ongeluk. Ik volgde een cursus ‘schoenhersteller’ want dit wordt binnenkort – en daar ben ik nog steeds van overtuigd- een knelpuntberoep. Met sneakers en de wegwerpmentaliteit als pittige uitdagingen als schoenhersteller, begon ik na te denken over hoe ik schoenherstellingen kon combineren met een andere activiteit. Misschien een koffiebar in combinatie met een schoenherstellerij of eerder een schoenherstellerij en een concept store samen? Tot een vriendin me vroeg om een lunchtas te maken uit vilt. Met het overschot van de materialen maakte ik de eerste gevoerde shopper. Ik nam een foto van de tas en plaatste die op Facebook en voor ik het wist had ik drie bestellingen lopen. Al snel begon ik ook met leer te werken. Eerst leerde ik vooral veel door zelfstudie en daarna volgde ik een beginnerscursus maroquinerie.  
Wat is het volgens jou het mooiste aan dit type handwerk?
Ik had al jaren geleden de goesting om iets met mijn handen te doen, maar ik wist niet wat ik wilde doen. Ik zat in een impasse in mijn professionele leven en lachte wel eens dat ik misschien maar gewoon schilder moest worden. Het geeft gewoon enorm veel voldoening om van een idee naar een afgewerkt product te werken. Producten en materialen leren kennen, met nieuwe werktuigen leren werken,… noem maar op. Ik had altijd al een liefde voor handtassen en schoenen dus was dit eigenlijk geen onlogisch evolutie. Leer is zo’n mooi materiaal om mee te werken. Het is kostbaar en tegelijk gaat het een eeuwigheid mee als het op de juiste manier is verwerkt. Je weet dat wat je maakt waarschijnlijk ook een lang leven zal leiden. Een mooi gevoel is dat!
marlies_purpose_thegoalgetter

Zoeken naar een goede balans is een constante strijd. Ik probeer daarom beide dingen goed af te bakenen.

Marlies over de combinatie met purpose. en haar andere job.
Combineer je purpose. met een andere job en valt die combinatie goed te managen volgens jou? 
Ik werk momenteel 4/5-tijds als account manager voor een marketingbureau, de rest van mijn tijd gaat naar mijn bijberoep. Zoeken naar een goede balans is een constante strijd. Ik probeer daarom beide dingen goed af te bakenen. De weekavonden van de dagen wanneer ik ga werken probeer ik purposevrij te houden om dan op de andere dagen volop te focussen op mijn bijberoep.
Hoe laat jij je inspireren voor nieuwe creaties?  
Heel vaak is het het leer dat me op ideeën brengt. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten leer; van heel dun tot dik en van soepel tot stug. Ik werk enkel met restleder dus de ideeën komen vaak door de stukken leer die ik op de kop weet te tikken. Door hun structuur maar ook hun afmetingen, want vaak zijn dit maar kleine stukken. Daarom zie je geregeld combinaties van leer in mijn producten zoals bijvoorbeeld een andere kleur flap. Mijn creativiteit wordt vaak op de proef gesteld door met resten te werken. Klanten hebben vaak speciale verzoeken en deze zijn vaak zeer moeilijk te rijmen met de resten die ik vind. Samen bedenken we dan alternatieve voorstellen en vinden we meestal de perfecte oplossing. Soms moet ik de klant eens vragen naar geduld tijdens mijn zoektocht naar het perfecte stukje leer.
Wat is je belangrijkste goal voor het komende jaar? Zowel privé als professioneel?  
Ik ben nu twee jaar bezig. Het eerste jaar was een grote zoektocht naar wat ik wilde en hoe ik het wilde doen. In het tweede jaar heb ik belangrijke stappen gezet op vlak van marketing en verkoopkanalen. Dit jaar zou ik graag winst maken zodat ik kan investeren in een eigen schalmmachine. Dat zal ervoor zorgen dat ik andere modellen en technieken zal kunnen toepassen en ik de kwaliteit van purpose. nog een niveautje hogere kan tillen. Mijn persoonlijke doelstelling? Het wordt misschien tijd om iemand toe te laten in mijn self made leventje. Ik ben erg gesteld op de manier waarop ik nu mijn leven plan en daarvoor met niemand rekening hoef te houden. Dat zorgt er wel voor dat ik niet snel iemand toelaat om de ‘rust’ te verstoren. Wie het ook zal zijn, het zal de moeite waard moeten zijn!

Geef Marlies dat extra beetje support en volg haar via Instagram.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen