8 x puur Belgisch

Hou deze ondernemers in de gaten, the best is yet to come!

We hebben geluk met zoveel Belgisch talent. Zoveel geluk dat we graag deze favorieten met je delen. Stuk voor stuk zijn het lokale merken waarvan we denken dat we deze namen nog meer zullen horen in de erg nabije toekomst.

KUUB

Een studente interieurarchitectuur die weet wat er hot & happening is in de decowereld en voilà KUUB is geboren. Pinterest perfect, kubus per kubus!

Lore van Keer

Ze startte als interieurarchitecte en concentreerde zich toen al op product design. Die focus bleek de voedingsbodem voor haar minimalistisch juwelenmerk ‘Lore Van Keer’. Lore’s liefde voor design en architectuur bleef tijdens die verandering erg belangrijk. Meer zelfs, het bleek een primaire inspiratiebron voor het merk te zijn. Lees hier meer over Lore van Keer.

SQÓN

SQÓN is nog maar net gelanceerd maar weet de duurzame, bewuste skin care lovers al te vinden. Eén van de redenen is haar bezielster Sanne. Zij brengt ons terug naar de kleinere kamer waar we voor onszelf zorgen: de badkamer. “Door goed voor jezelf te zorgen, ben je ook beter in staat om voor anderen te zorgen.”, klinkt het bij SQÓN. Groot gelijk denken wij!

The Holy Berry

The Holy Berry weet ondertussen een groot aantal food lovers te charmeren met 100% biologische, vegan, glutenvrij, non-gmo en diepgevroren açai bessenpulp. Tijdens hun 6 maand lange verblijf in Australië ontdekten ze aan de levende lijve de effecten van supergoods en in het bijzonder van açai op hun lichaam. Eens terug in België besloten ze een eigen bedrijf op te starten met açai en andere ‘Rainforest Goodness’ in de hoofdrol. Lees hier meer over The Holy Berry.

Hoarderlife

Instagram loopt over van de vintage hoarders maar onze favoriet is en blijft Hoarderlife. Het huis van Justine en Theo is te klein voor al hun ontdekkingen en dus verkopen ze hun favoriete vondsten via hun website. Het succes is zo groot dat er binnenkort een offline winkel van Hoarderlife in Gent komt. Yay!

purpose

Soms ontdek je per toeval wat je eigenlijk heel graag doet. Het overkwam Marlies die na een cursus schoenhersteller op een erg spontane manier de weg vond richting zelfgemaakte handtassen en accessoires. Niet veel later zag haar passieproject purpose. het spreekwoordelijke licht. Meer weten over purpose? Lees hier het interview met Marlies.

wolvis

wolvis bestaat al sinds 2013 maar krijgt (terecht!) meer en meer buzz op social media. Na een paar jaar werken in architectenbureaus had Griet Depoorter er genoeg van en ging ze voor haar passie: knitwear. Ze experimenteerde erop los en niet veel later kreeg was er… wolvis!

Ecossentials

“Een persoonlijke win – een bestelling, een review, een complimentje, iemand geholpen- zorgt er altijd voor dat ik nieuwe energie krijg en weet waarom ik doe wat ik doe.” Dat zijn zaken die Moenia van Ecossentials altijd vrolijk maken. Deze topvrouw vult haar plasticvrije webshop met heel wat duurzame merken, genoeg voor een eco-friendly levensstijl. Wil je Moenia beter leren kennen? Lees dan dit interview.

Q: Welk merk kende jij nog niet?

foto: Wolvis

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen