6 powervrouwen over powervrouwen

Wie is hun grote inspiratiebron én wat is hun gouden tip om je net een tikkeltje beter te voelen?
8 maart staat helemaal in het teken van Internationale Vrouwendag. Voor The Goal Getter hét uitgelezen moment om enkele gedreven powervrouwen te vragen naar hun grote inspiratiebronnen. Welke vrouwen zetten Ina, Elfi, Lore, Gaëlle, Lindsi en Nouchka in de picture? Je ontdekt het hier!
Ina – mama van 2 geweldige dochters en C (orky) EO van het duurzame Captain Cork. Alle Captain Cork producten zijn gemaakt uit 100% natuurlijke, biologisch afbreekbare en recycleerbare kurk.
Naar welke powervrouw kijk jij op?
Empowerment is iets dat ik heel erg belangrijk vind. Ik geloof in de kracht van inspireren en verhalen vertellen. Vooral authentieke verhalen waarbij mensen door het bewandelen van hun levenspad hun innerlijke kracht vonden en hindernissen konden omzetten naar opportuniteiten. Ik bewonder dus veel mensen en heb in het bijzonder een zwak voor verhalen van sterke vrouwen. Het is moeilijk om er één groot voorbeeld uit te kiezen maar er is wel een bijzondere vrouw waar ik enorm naar opkijk. Een vrouw die ‘zorgen voor’ tot een andere dimensie heeft gebracht. Als vrouw hebben we van nature dat zorgzame kantje, dat is pure biologie. Maar deze powervrouw is een echte oermoeder. Een vrouw die moeder werd van 4 dochters nog voor ze de leeftijd van 28 had bereikt.
Haar hart was zo groot dat ze besloot om ook kinderen uit gebroken gezinnen en met heel wat emotionele bagage op te nemen in het gezin en lief te hebben zodat ze weer een toekomst hadden. Enkele jaren geleden kreeg ze een hersenbloeding toen ze amper 51 jaar was. Even zag het heel erg slecht uit. Tijdens haar revalidatie werd ze gedreven door de liefde voor haar vele kinderen. Ze engageerde zich voor een vzw die dagelijks voedselpakketten bedelen aan kansarmen. De hulp ging veel verder dan dat: vriendschap, psychologische steun, mensen aan werk helpen, zieken verzorgen, taxi spelen,… Mijn voorbeeld is dus geen bekend persoon of een carrièrevrouw met een groot imperium. Het is een gewone vrouw die groots is door wie ze is. Iemand die intens houdt van het leven en haar innerlijke kracht vond door anderen te helpen.
Het zijn die verhalen die door hun eenvoud zo bijzonder worden. Ik mag al 34 jaar opkijken naar deze vrouw en ik zal dat altijd blijven doen. Ik ben zo trots dat ik deze vrouw mama mag noemen.
Lore is Chief Cheerleader van het lifestylemerk Ohyaz. Hét merk dat elke vrouw een (verdiend!) trots gevoel geeft.
Naar welke powervrouwen kijk jij op?
Enkele powervrouwen waar ik enorm naar opkijk zijn Lizzo, Amy Schumer en Tiffany Haddish. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze volledig zichzelf durven zijn en helemaal in hun eigen kracht staan. Ze hebben de positie van rolmodel voor zichzelf ingenomen. Wat ze niet terugvinden bij anderen hebben ze zelf vormgegeven. Against unpopular opinions in hebben ze voor hun eigen weg gevochten en inspireren zij nu dagelijks ontelbaar veel vrouwen. Daarnaast apprecieer ik ook enorm hun doorzettingsvermogen. Ze hebben gigantisch veel talent, maar niets werd hen zomaar in de schoot geworpen. Tiffany Haddish had all odds against her growing up. Zo kon ze tot haar 16 jaar niet lezen. Ze nam het heft zelf in handen en haar eigen boek staat daardoor momenteel op de New York Times best selling list! Voor mij een enorm krachtig voorbeeld. Excuses blijven excuses als je geen oplossing zoekt of niet actief werkt aan wat je nu nog niet kan. 

Excuses blijven excuses als je geen oplossing zoekt of niet actief werkt aan wat je nu nog niet kan. 

Lore
Welke tip zou jij geven aan goal getters die eventjes niet zichzelf zijn en wat extra power kunnen gebruiken? 
Als het niet goed voelt, forceer het dan niet. Denk na waarom je momenteel niet helemaal jezelf bent. Wat houdt je tegen? Waar loop je op vast? Schrijf alles neer en bekijk het dan even vanop een afstand. Ik geloof heel eerlijk dat je alle obstakels kan overwinnen. Het zal mogelijks heel veel van je vragen, maar als je het écht écht wil, regel je het wel. En net daar kan het wel wringen. Ga na of je lijstje een reeks van excuses zijn die je jezelf influistert en wees vooral heel eerlijk met jezelf. Ben je toch niet op het juiste pad? Heb je het gevoel dat je niet springt of niet verder groeit, omdat eigenlijk toch die richting niet (meer) uit wil gaan? Durf dan je eigen verhaal herschrijven. Dit kost je vermoedelijk meer moed dan ‘gewoon doorgaan’. Heel wat nieuwe obstakels zullen opduiken zoals ‘ik kan nu toch niet zomaar terug veranderen?’, ‘ik heb dit juist gecommuniceerd aan iedereen’, ‘hoe moet ik dat thuis gaan uitleggen’? Hoe moeilijk het ook is, probeer dat los te laten. Je leeft jouw eigen leven, niet dat van of voor een ander…Klein dipje? Zet Soulmate van Lizzo op, lees The Girl with the Lower Back Tattoo van Amy Schumer of check de Stand Up special van Tiffany ‘Black Mitzvah’ op Netflix!
Elfi is een ongelofelijk creatieve creator, het gezicht van de podcast Gelukskoekje en persverantwoordelijke voor het ecologisch vriendelijke merk Lamazuna.
Naar welke powervrouwen kijk jij op?
Goeie vraag! Ik kijk graag op naar mensen in het algemeen die – maar toch voornamelijk ook vrouwen die staan voor bepaalde waarden. Ik vind het belangrijk dat mijn waarden in dezelfde lijn liggen of dat ik van deze mensen kan leren. Wanneer ik bijvoorbeeld mensen volg via Instagram dan wil ik dat ze mij inspireren maar ook iets bijbrengen en nog het allerbelangrijkste: dat ik met een feel good gevoel achterblijf. Dat hoeft niet altijd rozengeur en unicorns te zijn dat ze delen. Ik krijg liever een realistisch beeld van een persoon (waar die voor staat? welke missie ze hier hebben op deze planeet?… ) dan een account dat vrijblijvend alles deelt en voor niets concreet staat. Voor mij zijn de sterkste madammen, diegene die hun kwetsbaarheid durven delen naast het succes van innerlijk werk en het najagen van hun dromen. Emma Gelaude is voor mij een voorbeeld en tegenwoordig inspireert ze mij ook om nog dieper in te gaan op de dingen die ik doorvoel. haar stories voelen erg gebalanceerd, de ups & downs, zoals dat gaat in het leven. Gala Darling is een Youtube- en Instagramprofiel dat ik volg en zij brengt het beste in mij naar boven – in a babe you got this- badass way, daarnaast volg ik haar om de tapping sessies die ze online deelt. Dat zijn online sessies waar ze anderen helpt energetische blokkades te herstellen door midden van tapping. Hoe ik tapping zou uitleggen? Tikken op bepaalde lichaamsdelen. Vrouwen die zelfzeker zijn maar ook wanneer ze uitdagingen voorgeschoteld krijgen, die onzekerheden of emoties die daar gepaard mee gaan durven delen en opentrekken. Die hun ware aard omarmen, het totale pakket van wie ze ‘echt’ zijn. Diegene die uitsturen dat we samen sterker zijn. Graag meer van deze soft warriors please! Soft als in zachtaardige warriors natuurlijk.

Weet dat als je grenzen aangeeft, de kans erin bestaat dat mensen of bedrijven afhaken of je niet tegemoet willen komen… dan zijn dat niet jouw mensen. Meer nog, dan wil ik geloven dat er altijd iets beters achter schuilt!

Elfi
Welke tip zou jij geven aan goal getters die eventjes niet zichzelf zijn en wat extra power kunnen gebruiken? 
Waar ik het meest aandacht aan heb gegeven afgelopen jaar is mijn grenzen en behoeften aangeven en durven uitspreken: naar zowel klanten, vrienden, als ik aan het daten ben… dat is zo belangrijk. Ook heb ik gezien wanneer dat je grenzen aangeeft vanuit je eigen beleving aan andere die geen grenzen voor zichzelf trekken, dat je vaak gezien wordt als de ‘slechte’ of met een wind aan boosheid te maken krijgt – ik heb dat leren loslaten en ingezien dat dit niet persoonlijk is. Anderen kunnen je maar tegemoet komen daar waar zij staan of ze bereid zijn van de ander eventueel te willen leren of doorgroeien in hun eigen proces. Kortom: bewaar dus die energie voor jezelf. Denk eerst aan jezelf. Doe goed voor jezelf. Alleen dan kan je ook energie steken in een ander – zo cliché maar er zit zoveel waarheid in. Alleszins dat is mijn waarheid, dat wat ik wil geloven. Iedereen kiest wat voor hem of haar het best werkt. Zo gaat dat in alles: keuzes in voeding, tijd nemen voor jezelf, aan jezelf werken door naar de yoga te gaan, therapie te volgen. Ondertussen ken ik mijn eigen behoeften en heb ik hier een eigen self care programma naar gevormd: therapie en voldoende ruimte voor mezelf is echt een must, net als de voeding die ik aan mijn lichaam geef maar dus ook durven zondigen zonder schuldgevoel.
Als ik me minder voel of de angst voel in me opkomen, dan weet ik wat de eerste stappen naar hulp zijn voor mezelf: een bad nemen, een dutje, meditatie, een voice berichtje inspreken naar een vriendin, met de hondjes knuffelen in het hier en nu moment
Je bewust worden van die dingen is véél. Zo leer je ook op jezelf rekenen en voor jezelf zorgen. Ook dit nog: grenzen aangeven = geloven wat je waard bent en dat is zo zo belangrijk! En weten dat als je grenzen aangeeft, de kans erin bestaat dat mensen of bedrijven afhaken of je niet tegemoet willen komen… dan zijn dat niet jouw mensen. Meer nog: dan wil ik geloven dat er ALTIJD iets beters achter schuilt! Dat is al meermaals hier bewezen.
Gaëlle is all about body positivity. Deze powervrouw geeft niet alleen een blik achter de schermen van haar modellenleven maar gebruikt haar Instagramkanaal ook om haar volgers te inspireren met realistische feel good posts.
Naar welke powervrouwen kijk jij op?
Ik heb lang nagedacht over deze vraag want het is een moeilijke. Omdat ik altijd geïnspireerd word door andere mensen maar opkijken? Nee, dat heb ik niet echt. Ik kijk meer op naar mezelf en mijn journey die ik al heb afgelegd. Dat klinkt misschien egoïstisch maar het is echt waar (lacht). Ik leefde 17 jaar in ballingschap van mijn eigen angsten emoties en depressieve gedachten. Ik heb nooit van mezelf gehouden en heb mezelf van de grond gehaald. Elke dag heb ik mezelf gepusht om mezelf te zijn en anderen te negeren. Als ik naar iemand opkijk zie ik altijd een kant van die persoonlijkheid die ik niet wil zijn. Ik kan ook niet iemand anders zijn dat mezelf.
Welke tip zou jij geven aan goal getters die eventjes niet zichzelf zijn en wat extra power kunnen gebruiken? 
Wat ik enorm veel deed en nog altijd doe om me beter te voelen? Naakt rondlopen en dansen in huis! Werkt altijd.
Nouchka helpt als fotografe en marketeer ambitieuze vrouwen zichzelf en hun business online zichtbaar te maken.
Naar welke powervrouw kijk jij op?
Naar Charlotte van ’t Wout (@celinecharlotte op Instagram). Zij is iemand die mij wekelijks zaken bijleert en waar ik dus heel hard naar opkijk. Ik leer zelf heel graag bij over zelfontwikkeling en business en zij brengt dit zo leuk over in haar communicatie via haar Instagramstories.
Welke tip zou jij geven aan goal getters die eventjes niet zichzelf zijn en wat extra power kunnen gebruiken? 
Een quote die ik heel veel gebruik wanneer ik mijzelf niet zo goed in mijn vel voel: no one is you and that is your super power. Jij bent uniek en goed hoe je bent. Ook growth is happiness want ookal kan het soms moeilijk zijn om een groeiproces te doorgaan, je komt er altijd sterker uit!
Lindsi is coördinator van Girls go BOOM, een organisatie die opkomt voor vrouwen in de muzieksector. Daarnaast is ze freelance schrijfster en projectmedewerker voor vzw Kinky Star.
Naar welke powervrouwen kijk jij op?
Ik vind dit een moeilijke vraag en niet omdat ik er geen antwoord op heb, maar net omdat ik er zovéél heb. Een aantal “bekende” rolmodellen springen mij meteen in het hoofd. Inspirerende vrouwen naar wiens werk ik al lang opkijk, zoals Kathleen Hanna, Caitlin Moran of Murielle Scherre. Maar ik denk dat ik nog het meest opkijk naar de mensen die dicht bij mij staan. De vrouwen in de Girls go BOOM crew zijn echt mijn allergrootste helden. Soms zie ik Ann-Sophie, Silke, Ma-Eva en de andere meiden bezig en denk ik “die moeten gewoon het land gaan leiden”. Het zou er een pak mooier en liefdevoller aan te gaan dan nu. En nog eens hell efficiënt zijn.
Hoe ze hun kwaadheid op deze onfaire wereld, op de shit die ze dagelijks rond hen zien of zelf meemaken, kunnen omzetten in positieve energie. In een eindeloze liefde voor hun community.

Vind jouw sisterhood. Jouw feminist fight club. Dat is echt van onschatbare waarde.

Lindsi
Welke tip zou jij geven aan goal getters die eventjes niet zichzelf zijn en wat extra power kunnen gebruiken? 
Vind jouw sisterhood. Jouw feminist fight club. Dat is echt van onschatbare waarde. En zet af en toe eens je social media af en ga brood bakken. Of iets anders simpels dat je gelukkig maakt.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen