Opnieuw studeren na de eerste job? Yes you can!

opnieuw studeren
Anissa hakte de knoop door en studeert opnieuw aan de universiteit
Wat als ik dat had gestudeerd? Wat dan? Het is een vraag die sommigen onder jullie misschien wel herkennen. Na de eerste opleidingen en werkervaringen lijkt het een pak minder evident om die keuze te maken. Anissa Bougrea wilde niet langer twijfelen en deed er alles aan om eindelijk te beginnen aan een master in politieke en sociale wetenschappen met internationale politiek als specialisatie. Hoe ze dat precies deed? Dat vertelt ze hier, speciaal voor The Goal Getter!
Ik speelde langer met het idee om opnieuw te beginnen aan de universiteit. Eigenlijk al sinds het moment dat ik afstudeerde wist ik dat ik een master in de politieke wetenschappen wilde halen. Door omstandigheden was het voor mij niet mogelijk om meteen terug te studeren en dus kwam ik terecht in een klein maar creatief en uitdagend team bij Socialemediaburo.be. Mijn doel toen? Eén jaar fulltime werk, goed sparen en dan mijn studies opnieuw beginnen.
Een jaar later en ik besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan: verhuizen naar Nederland! In Groningen meer bepaald. Inderdaad, het was ineens nog niet bij de deur, verder kan je bijna niet. Hoe dan ook, ik was ambitieus en borg die droom om verder te studeren even op. Ik zou daar de Nederlandse verkiezingen opvolgen en kon de verhuis daarom perfect combineren met mijn job. Hoewel het er best eenzaam was (werken van thuis uit zonder collega’s of vrienden dichtbij), vloog het jaar opnieuw voorbij. Vroeger dan verwacht werkte en woonde ik terug in België.
Ik had een leuke job maar voelde dat ik niet de juiste richting uitging. Het takenpakket interesseerde me niet volledig. Er waren geen verkiezingen meer en dus was mijn job minder politiek gericht en omvatte het meer marketingopdrachten. Niet echt mijn ding maar ik ben leergierig en kreeg daar ontzettend mooie kansen. Toch bleef ik de politieke insteek missen en zocht uit nieuwsgierigheid naar vacatures die me misschien beter zouden liggen. Ik merkte al snel dat de concurrentie groot is en je zonder dat masterdiploma geen schijn van kans maakt.
Terug op de schoolbanken kruipen, was niet zo evident. Mijn onverwachte verhuis richting Nederland en andere vervelende kosten zoals een wagen die het plots begeeft, zorgden ervoor dat ik niet zo kon sparen. En dan had ik nog andere uitdagingen want had ik al niet eens een jaar unief geprobeerd? Als naïeve 18-jarige? Hoezo zou het me nu wel lukken? Nu heb ik veel minder tijd maar meer rekeningen te betalingen. Ten slotte heb ik al twee jaar niet meer gestudeerd.

Had ik er wel zin in om mijn leven even on hold te zetten? Zeker nu wanneer iedereen rondom mij een vaste job heeft en huizen koopt?

Anissa
Had ik er wel zin in om mijn leven even on hold te zetten? Zeker nu wanneer iedereen rondom mij een vaste job heeft en huizen koopt? Zou dat extra blaadje papier nu echt een verschil maken? Ik had toch best al een leuke job? Ik liet het allemaal even rusten tot…
…ik  afgelopen zomer naar Amerika vertrok om enkele vrienden te bezoeken. Zonder dat ik zelf wilde, kwam het gespreksonderwerp over verder studeren terug naar boven. De gesprekken die ik toen met één van mijn beste vriendinnen had, waren voor mij een echte eyeopener. Dit in combinatie met een stressvrije vakantiesfeer en het ik-kan-allesgevoel, besloot ik ontslag te nemen en er gewoon voor te gaan!
Eens terug in België schreef ik me meteen in aan de UGent. Het was een overweldigend en spannend gevoel maar het was ook erg bewuste keuze. Het eerste semester is ondertussen succesvol achter de rug en is goed verlopen. Dit heeft me vertrouwen gegeven voor het komende anderhalf jaar. Let’s do it!
Misschien is mijn verhaal herkenbaar voor jou. Heb je de sprong gewaagd of durf je nog net niet. Eigenlijk is er nooit een goed moment en moet je het gewoon doen. Voor mij is deze ervaring alleszins al positief uitgedraaid, ik kan het je alleen maar aanraden!

Volg Anissa via Instagram

Foto’s: Anissa Bougrea

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen