Meet the Goal Getter team: Marijne Van Boeckel

YAY: Marijne is onze body positivity specialist vanaf vandaag!

Hey jij daar! Welkom in dit nieuwe thema van The Goal Getter magazine over body positivity! Ik ben Marijne Van Boeckel, een 21-jarige
studente toegepaste psychologie uit Antwerpen die jullie in de komende blogposts meeneemt in het verhaal van body positivity.
Body positivity, wat is dat nu eigenlijk?
Voor mij gaat body positivity over het accepteren van alle lichamen. Het brengt een stem uit voor de mensen die te weinig worden voorgesteld in onder andere de media. Denk aan vollere mensen, de LGBTQ+ gemeenschap en ga zo maar door. Ook krijgen ‘imperfecties’ zoals lichaamshaar, striemen en cellulitis binnen deze sociale beweging een stem. Body positivity is dus eigenlijk een dikke fuck you naar de standaarden binnen onze maatschappij. Meer en meer beginnen mensen in te zien dat het leven te kort is om onszelf te kneden naar een vorm waar we toch niet in passen. Laat dat nu precies zijn waar body positivity om draait. Want ook mensen die geen maatje 34 hebben verdienen het om van zichzelf te houden én zichzelf terug te zien in de mainstream media!
Klinkt dat nog wat te vaag? Laat me het eens voor je doorbreken. Body positivity heeft wereldwijd voor een shift gezorgd in hoe we naar mensen kijken. Zo zijn er heel wat inspirerende boeken uitgebracht over het houden van je lichaam zoals Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe, verschijnen er wekelijks artikels over het onderwerp, zijn er meer merken die hun kleren in grotere maten aanbieden zoals de nieuwe campagne van Calvin Klein met plus size icoon Beth Ditto én worden er evenementen georganiseerd om de body positive boodschap te verspreiden. Tal van internationale invloeden dus! Maar hoe zit het bij ons?
In Vlaanderen is er (gelukkig!) ook een opmars bezig met heel wat body positive influencers. Ik denk meteen aan Jitske Van De Veire, Romy Schlimbach en Sabine Peeters. Ook een mooie vermelding waard in dit lijstje zijn; Kilien Natens, Laura Van Der Vorst, Femke De Wael, Nell Henry, Kirsten Jönsson, Kelly Sacre en Tina Verleysen. Volgens mij zorgen deze vrouwen voor de nodige dosis girlpower in de Vlaamse bopo gemeenschap!
Zelf ben ik, als jonge vrouw die maat 48 draagt, ondergewaardeerd in de maatschappij. Dat zie ik graag anders. Met persoonlijke posts op mijn Instagramprofiel (@pizzahorror) geef ik graag een kijkje in mijn wereld en over hoe ik naar de maatschappij kijk (en hoe zij naar mij kijken). Ook op de Instagrampagina @dutchbodyposi, die ik samen begin 2019 met Femke De Wael uit de grond stampte, bieden we dagelijks een portie self love aan. Hoe we dat doen? Door het bespreekbaar maken van verschillende onderwerpen zoals body shaming of door het posten van positieve illustraties en quotes. Mensen die de hashtag #dutchbodyposi gebruiken, krijgen een plekje op ons profiel. Op die manier tonen wij aan hoe divers body positivity kan zijn! 
Het is een onderwerp waar ik nog uren door over zou kunnen gaan. Ik voelde me dan ook vereerd toen Jennifer het een leuk idee vond om samen met haar het positieve verhaal van The Goal Getter nog sterker te maken. Ik zie mezelf ook als een echte Goal Getter, iemand die streeft naar meer representatie van alle lichamen in de maatschappij en dat met een positieve en inspirerende insteek. Wees maar zeker, ik heb nog ongelofelijk veel ideetjes voor de komende weken en maanden!
Net zoals bij de meeste verhalen mag je ook bij mijn verhalen een gezonde dosis girlpower verwachten. Ik kijk er ontzettend hard naar uit om jullie mee te nemen in het body positive avontuur… Jullie ook?

Meer over Marijne? Volg haar via Instagram!

Marijne

Marijne is body positive activiste en zet zich in voor de gelijkwaardigheid van minderheidsgroepen. Zo strijdt ze niet alleen voor dikke mensen, maar is ze ook intersectioneel feminist, black lives matters ally en werkt ze op haar Instagram taboedoorbrekend door mentale gezondheid aan te kaarten. Alles wat er in de maatschappij beweegt, houdt Marijne bezig!

Aanbevolen artikelen