Goal Getter Geraldine over motivatie

Anderen helpen zonder iets ervoor terug te verwachten: that’s how I like it.

Na een tijd waar een burn-out het haar moeilijk maakte, heeft de stralende Geraldine haar passie en zin in het leven teruggevonden. Zonder twijfel inspireert deze boss lady je met haar verhaal over motivatie.

Wat is jouw geheim om gemotiveerd te blijven?

Toen ik deze vraag voorgeschoteld kreeg, heb ik er even over moeten nadenken. Ja.. wat houdt me inderdaad gemotiveerd? Ik denk dat het voor de hand ligt.
Toen ik 10 jaar geleden de diagnose kreeg van zware burn-out met lichte depressie zag ik tijdens die herstelperiode plots beelden; “Ooit op een dag zal ik zelfstandig zijn, mijn eigen baas en kan ik mijn agenda en leven zo organiseren hoe ik het wil”.
Vijf jaar geleden is deze droom uitgekomen. Eigenlijk een beetje onvoorbereid en uit het niets. Maar mijn droom kwam uit. Het was een kans.
En die heb ik gegrepen met mijn beide handen.
Zelf kom ik uit een familie van ondernemers en heb ik het voorbeeld van mijn ouders als mensen die zich vrij voelden en de wereld rondreisden. Met die achtergrond heb ik zelf ook zo’n drang naar vrijheid ontwikkeld. De reden waarom ik zin had om mijn leven zelf in handen te nemen en 100% zelf verantwoordelijk te zijn over mijn agenda.

Dit is mijn intrinsieke motivatie om te blijven doorgaan, het gevoel van vrijheid als bosslady en hoe ik mijn leven wil leiden. 

Maar
het is zeker niet altijd even gemakkelijk.
Als single solopreneur sta ik er als het ware er alleen voor (niet eenzaam!) en tijdens een moeilijk moment kan ik niet zomaar even leunen op een partner.
Hoe dan ook, ik zie allerlei ervaringen als verschillende puzzelstukjes. Als je deze puzzelstukken samenbrengt, zie je dat er een link is en dat ze op hun plaats vallen. Niets is toeval. Ik geloof dat alles zijn redenen heeft. En daarom, leer je het beste uit goede maar ook vooral uit slechte situaties en ontdek je zo sneller hoe je groeit. Want dat is het leven, een leerproces.

Geraldine’s bouwstenen voor persoonlijke motivatie

1.Bouw je zaak rondom je passie

Wat doe je graag, waar ligt jouw expertise? Do what you love, love what you do is één van mijn favoriete slogans.

2.Bepaal je doelen

Zowel op korte als lange termijn. Maak een vision board. Zie welke richting je uit wil gaan. Creëer jouw leven.

3. Durf uit je comfort zone te stappen

Zelf kies ik wat bij me past en neem ik afstand van wat niet (meer) met me resoneert. Ik durf nieuwe dingen uit te proberen en te leren, uit mijn comfortzone te stappen en me verder te ontwikkelen, te groeien.

4. Omring je met gelijkgestemden

Vrienden en kennissen fungeren als een klankbord en vormen ook je vangnet. Het gaat ook over geven en gunnen. Ik ben mentor in 2 verschillende trajecten en krijg voldoening wanneer ik leerlingen zie openbloeien. Studenten helpen bij hun eindwerk, een beetje tijd en energie inruilen om anderen een stapje verder te helpen, zonder er iets voor terug te verwachten: that’s how I like it. Zo geef ik ook zin aan mijn leven. Met als gevolg dat er onverwachts soms hele leuke verrassingen uit de hoek komen. 

5. Sta positief en optimistisch in het leven

Ik sta anders in het leven dan 10 jaar geleden. Ik relativeer gemakkelijker, heb geleerd om vertrouwen te hebben en om in mezelf te geloven.

Volg Geraldine via Instagram

Foto’s: @berten.be

Geraldine

Na een tijd waar een burn-out het haar moeilijk maakte, heeft de stralende Geraldine haar passie en zin in het leven teruggevonden. Zonder twijfel inspireert deze boss lady je met haar warme tips & tricks.

Aanbevolen artikelen