Een dag uit het leven van… Moenia Ladhib (Ecossentials)

De topvrouw van de duurzame webshop Ecossentials.

In een dag uit het leven volgen we een goal getter pur sang. Iemand die elke dag werkt aan een herwonnen stukje passie en vol goesting aan zijn of haar dag begint. Vandaag is dat niemand minder dan Moenia Ladhib, de bezielster van de plasticvrije webshop Ecossentials.

Ochtend

Ik heb geen regelmatig ochtendritueel, ook al weet ik dat me dit wel zou baten. Dit komt omdat ik elke dag op andere momenten lessen of afspraken heb, waardoor de motivatie om altijd vroeg op te staan ver te zoeken is (lacht). Mijn ochtend ziet er voor de rest wel altijd ongeveer hetzelfde uit:
Ik sta op om me meteen te gaan douchen
Ik verzorg mijn huid met mijn skincare producten en laat dit even intrekken
Ik kleed me aan – mijn outfit ligt de avond ervoor al klaar –
Ik breng make-up aan – of niet als ik lui ben –
Als ik er dan nog tijd over is, eet ik een smoothiebowl of neem ik een Huel on the go mee
Meestal moet ik me toch nog snel haasten om mijn bus of trein niet te missen
En dan kan de dag beginnen! Social media en mails check ik doelbewust pas als ik vertrokken ben om geen extra tijd te verliezen en mijn hoofd even wat rust te geven.

Voormiddag

Aangezien ik nog studeer, zien al mijn dagen er altijd anders uit. Meestal volg ik mijn lessen en werk ik op vrije momenten tussendoor taken voor Ecossentials af. Ik probeer elke dag minstens door al mijn mails te gaan, de webshop te updaten, bestellingen klaar te maken en aanwezig te zijn op social media. Als ik dan af en toe een vrije dag heb, plan ik het zwaardere werk in.

Op drukke lunchmomenten probeer ik altijd zo traag mogelijk te eten, zodat mijn lichaam niet overbelast geraakt en ook omdat ik graag geniet van eten.

Moenia

Lunch

Meestal ga ik lunchen op weekdagen (meeste meetings vinden dan daar plaats) en prep ik lunch voor drukke dagen en de weekends. Echt ontspannen tijdens de lunch doe ik enkel als ik er ook de tijd voor heb. Dan zet ik me rustig even neer, pak ik er een magazine of boek bij en eet ik rustig alles op. Op drukke lunchmomenten probeer ik altijd zo traag mogelijk te eten, zodat mijn lichaam niet overbelast geraakt en ook omdat ik graag geniet van eten.

Namiddag

Hoe mijn namiddag eruit ziet? Hetzelfde als mijn voormiddag (lacht)! Ik heb geen standaardpatroon en soms zorgt dat wel voor chaos, maar momenteel is het niet mogelijk om elke dag hetzelfde in te plannen.

Ik probeer altijd nog een leuk momentje in te plannen in de avond. Zo weet ik dat ook al gaat een dag slechter, er in de avond tijd is voor wat ontspanning.

Moenia

Avond

Ik sport drie keer in de week, telkens net voor of na het eten. I’m an evening person! In de avond voel ik me het meest op mijn gemak, omdat de grootste drukte van de dag dan voorbij is. Zo heb ik dan de tijd om lekker veggie of vegan eten te maken met verse producten, waar ik echt van kan genieten. Ik kook énorm graag en ik vind het vaak lastig als ik er niet tot toe kan komen.
Mijn standaardregel is om na het eten niets meer te doen, zowel niet studeren als werken. Uiteraard is dit niet altijd mogelijk en spendeer ik regelmatig nog hele avonden aan taken inhalen of afwerken. Ik probeer altijd ook nog een leuk momentje in te plannen in de avond: een bad nemen, afspreken met vrienden, een goede film opzetten, sporten,… Zo weet ik dat ook al gaat een dag slechter, er in de avond tijd is voor wat ontspanning.

Voor de nachtrust

Ik eindig de dag meestal vrij laat, omdat ik nog vaak tot laat doorwerk en ik graag echt de tijd neem om erna nog volledig te ontspannen. Een must is mijn avondritueel voor het slapengaan: ik reinig mijn gezicht enorm grondig (Juice Cleanse + Tonic), vervolgens hydrateer ik het (dagcrème + serum), dan poets ik mijn tanden, breng ik om de paar dagen een serum voor mijn haar aan en drink ik nog een groot glas water. Dit ritueel is enorm belangrijk, aangezien mijn huid en lichaam elke dag wel wat te verduren krijgt. Zo kan het tijdens de nacht terug even helemaal op adem komen.

Welke goal getter hacks heb jij om de dag productief te beginnen?

x Skip screens before breakfast! Je mails bekijken vooraleer je goed en wel wakker bent, is enorm nefast voor je energievermogen en productiviteit.
x Choose vitamins! Of je nu tijd hebt of niet, probeer ervoor te zorgen dat je elke ochtend iets van vitamines binnen krijgt. Smoothiebowls, die je de avond ervoor kan klaarmaken, doen wonderen!
x Prepare prepare prepare! Leg je outfit de avond ervoor klaar, zorg dat er structuur is in je badkamer en prep je meals: zo zorg je ervoor dat je zonder chaos je dag kan beginnen!
x Stay positive! Ik heb ook echt kutochtenden of- dagen maar dan zet ik gewoon mijn favoriete muziek op en geef ik even zero fucks om de wereld rondom mij. Daarna even diep inademen en ik kan er weer tegen aan!

Een persoonlijke win zorgt er altijd voor dat ik nieuwe energie krijg en weet waarom ik doe wat ik doe.

Moenia

Wat maakt je dag altijd beter?

Een persoonlijke win (een bestelling, een review, een complimentje, iemand geholpen…) zorgt er altijd voor dat ik nieuwe energie krijg en weet waarom ik doe wat ik doe. Self care en me omringen met vrienden en familie zorgen ervoor dat mijn dag altijd lichtpuntjes bevat. En lekker eten, dat zorgt altijd voor een glimlach op mijn gezicht.

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Mijn ideale dag begint niet te vroeg, voorziet tijd voor een lekker ontbijtje, bevat een productieve workmeeting of vooruitgang, tijd voor ontspanning (dansen op muziek!), laat me niet teveel last hebben van mijn chronische ziekte en eindigt met een gezellige avond met friends, food, laughter & music.

Wil je Moenia nog beter leren kennen? Volg haar via Instagram of bekijk haar webshop hier!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen