DE GALERIJ: Iep Bergsma

Ik fotografeer vrouwelijke ondernemers zoals ze zijn. Mooi en puur!

In DE GALERIJ zetten we elke maand een creatieveling met veel potentieel virtueel in de kijker. Of het nu gaat over muziek, poezië, schilder-of tekenwerken… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: Iep Bergsma, auteur van het boek Picture Perfect en fotografe voor vrouwelijke ondernemers!

Hi, mijn naam is Iep. 21 jaar en dé fotograaf voor vrouwelijke ondernemers. Daarnaast ben ik auteur van het boek ‘Picture Perfect’. Samen met mijn lieve poes Liselotje woon ik in een piepklein huisje in Hilversum. Ik word blij van het strand, lunchen of dineren buiten de deur en oh, je mag altijd mij wakker maken voor verse warme croissantjes.
Hi Iep! Heb je altijd iets gehad met fotografie of is het iets wat waarmee je een tijdje geleden bent begonnen?
Ja, mijn liefde voor de fotografie draag ik al heel lang met mij mee. Toen ik ongeveer 10 jaar was en met mijn ouders bij een strandpaviljoen in Harlingen zat. Daar is het eigenlijk allemaal begonnen. Mijn vader had zo’n klein Nokia telefoontje en daarmee maakte ik een foto van mijn flesje cassis. Hij was zo enthousiast over de foto, dat hij allemaal moeilijke termen gebruikte waar ik niets van begreep. Het vuurtje in mij was gaan branden. Yes, ik was ergens goed in!
Iep’s portretten van @confetticollectivenl en @thesocialgoodgirl
Hoe zou je zelf je stijl omschrijven?
Je kan mijn stijl omschrijven als vrouwelijk, fris, licht & puur. Mijn fotografie is vrolijk en oprecht. Ik maak geen gebruik van Photoshop. Alle vrouwen komen op de foto zoals ze zijn. Mooi en als zichzelf.
Iep’s portretten van @howlingwolve en @valeriecommuniceert
Bij wie zou je graag les volgen/gevolgd hebben?
Oh, wat een ontzettend leuke vraag! Ik zou wel eens een kopje thee willen drinken met Rembrandt. Het is dan een schilder, maar hoe hij met licht werkte… Ongekend prachtig. Van hem zou ik heel graag een lesje over lichtinval willen.

Mijn plan voor de toekomst? Workshops over onderwerpen uit mijn boek en talks over ondernemen met een depressie en toch gaan voor je dromen.

Iep

Je hebt onlangs ook het boek ‘Picture Perfect’ afgewerkt. Proficiat! Dat lijkt ons een mooie mijlpaal! Wat staat er nog op je lijstje?
Ja, mijn boek Picture Perfect is net uitgekomen. Ik ben er ontzettend trots op. Het plan is om daar nog even lekker van te genieten. Stiekem kijk ik natuurlijk al wel een beetje verder. De volgende stap wordt offline workshops en talks geven. Workshops over onderwerpen uit mijn boek en talks over ondernemen met een depressie en toch je dromen achterna kunnen jagen.
Iep’s favoriete Instagrampagina’s
@emmapeijnenburg
Ik vind de Instagrampagina van Emma inspirerend. Zij heeft de foto’s van mij genomen die in mijn boek staan en ze fotografeert mij ook voor mijn socials. Haar foto’s zijn zó tof. Zo kleurrijk! Absoluut één van mijn lievelingsaccounts.
@crisp_nl
Dit account vind ik ook heel inspirerend. Het is een online supermarkt voor kwaliteitsproducten. Nu vraag je je misschien af wat dat in mijn lijstje doet.. Hoe zij hun branding aanpakken, dat doen ze super slim én heel mooi. Origineel en sprankelend.
@jasminedowling
Last but not least word ik altijd geïnspireerd door Jasmine. Haar feed is picobello ingericht. Zachte kleuren en alles past mooi bij elkaar.

Een Instagrampagina die wij leuk vinden? Die van Iep natuurlijk! Volg haar hier!

Eerste beeld: Kaylee Burger

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen