DE GALERIJ: CHINOUK THIJSSEN

Meet Chinouk, een gepassioneerde YA-thrillerauteur waarvan we het laatste nog niet gehoord hebben.

In DE GALERIJ geven we een enthousiaste creatieveling met veel potentieel een mooi plekje. Of het nu gaat over muziek, poezië, fotografie of illustraties… elk stukje kunst verdient het om gezien te worden. Vandaag in de DE GALERIJ: Chinouk Thijssen, een gepassioneerde YA-thrillerauteur waarvan we het laatste nog niet gehoord hebben.

Ik ben Chinouk Thijssen (36 jaar) en kom uit Rotterdam. Sinds tien jaar werk ik fulltime als ondernemer. Zo corrigeer ik boeken voor uitgeverijen, geef ik onlinecursussen, offline workshops en lezingen. Daarbovenop schrijf ik nog eens thrillers voor jongeren. Je kunt me kennen door mijn boeken Fataal spel en de Truth or Dance-trilogie.
Wat vind je het meest uitdagende aan een boek schrijven?
Om helemaal in de huid te kruipen van een personage, er echt één mee te worden en alles over diegene te ontdekken. Natuurlijk is het ook interessant om het zo spannend mogelijk te krijgen en tegelijkertijd geloofwaardig. Dat is vaak lastiger dan je misschien denkt.

Het meest uitdagende aan een boek schrijven? Om helemaal in de huid te kruipen van een personage!

Chinouk
Met welke auteur zou jij heel graag eens willen koffiekletsen en waarom?
Stephen King, omdat hij de grote favoriet was van mijn oma, en met R.L. Stine, omdat hij mijn jeugdheld is. Door hem ben ik jeugdthrillers gaan lezen en leuk gaan vinden. Toen ik zijn boeken als tiener las, kon ik nog niet bedenken dat ik zelf ooit voor die doelgroep zou gaan schrijven.
Hoe zou je zelf je schrijfstijl omschrijven?
O, dat vind ik een lastige! Ik heb geen idee, eigenlijk, maar ik hoor vaak dat ik meeslepend schrijf en met vaart. O, en ik heb vaak onvoorspelbare plot twists (lacht).
Waar vinden we jou als je niet bezig bent met schrijven?
Nog steeds achter mijn computer, maar dan bezig met correctiewerk van andere boeken. In mijn vrije tijd zit ik afwisselend het liefst in de zetel met een goed boek of voor een serie of film op Netflix, of doe ik iets leuks met familie en vrienden.
De favorieten van Chinouk
@celinecharlotte
Ik heb sinds ik Charlotte op Instagram volg meer over ondernemen geleerd dan in de tien jaar dat ik het zelf doe. Ze is superinspirerend en ook gewoon een leuk mens. Ik word altijd vrolijk van haar stories.
@nikkipommer
Nikki heeft zich in een korte tijd zo opgewerkt en zet zich echt in om anderen te inspireren en motiveren. Hiervoor heeft ze ook prijzen gewonnen en dat vind ik niet zo gek. Echt heel leuk om te zien wat ze allemaal doet.
@diddyeltouny
Als je alles wilt leren over Instahacks moet je haar echt volgen. In tutorialfilmpjes deelt ze regelmatig trucjes om je stories net iets leuker en persoonlijker te maken, maar ze leert je ook dingen die gewoon erg handig zijn en die niet iedereen weet.
Volg Chinouk via Instagram

foto’s door Prisca Visser

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen