Change makers die je bakken inspiratie geven

Deze figuren maken het verschil op een unieke manier
Change makers geven je bakken inspiratie. Of het nu gaat over ondernemen, plantaardige voeding, body positivity of een diversere samenleving; deze figuren maken het verschil op een unieke manier. Sharing is caring en daarom delen we met plezier deze Instagramprofielen met jou!
Laurence (Plant Tribe)
Wie heeft er elke dag een glimlach op ons gezicht getoverd tijdens de lockdown? Laurence Uvin van Plant Tribe for sure! 60 dagen lang ging ze live met een yogasessie die echt iedereen deugd deed. Laurence deelt behalve fijne yogasessies ook lekkere vegan recepten, haar ervaringen over zelfstandig ondernemen en sport. Een echte topvrouw!
Lieven Miguel Kandolo
Getipt door één van onze lezers zijn we iets dieper gaan graven in het werk van Lieven en daarom vinden we een plek in deze lijst meer dan terecht. Lieven schrijft al een paar jaar voor StampMedia en heeft het vooral dekolonisatie, racismebestrijding, inclusiviteit, innovatie en ondernemen. Nu is hij één van de opinieleiders over Black Lives Matters, een mening die zeker niet mag ontbreken.
Romy Curvy
Romy is plussize model en één van de klankborden wanneer het gaat over body positivity in België. Ze durft te zeggen waar het opstaat en met een warme, positieve twist. We love her!
Dalilla Hermans
Als je Dalilla nog niet kent, dan is het nu wel hoog tijd. Deze schrijfster, opiniemaakster en columnist (De Standaard) is één van de beste bronnen die je kan volgen om meer te weten over racisme en discriminatie. Educate yourself en volg of beter lees haar werk. Nu. Zo snel mogelijk.
Lily Joan
Lily Joan is een plant based chef en werkt bij Bar d’Henri in Antwerpen. Op haar Instagramaccount kan je terecht voor gezonde, holistische tips of wanneer je zin hebt om zelf ginger beer te maken. Een goedlachse powervrouw waar we nog veel meer over zullen horen. Mark our words!
Yana Smits
Yana is een girlboss pur sang. Ze is niet alleen de bossbabe van Girls Mode, een co-working space in Antwerpen die jonge, ambitieuze vrouwen samenbrengt maar ook de helft van het duo achter de podcast 50 Koffies. In die podcast gaan Yana en Nadia El Makhfi in gesprek met topondernemers zoals Wouter Torfs, Amy Vandeputte, Ellen Wauters, Piet Colruyt en zoveel meer.
Uwi Van Hauwermeiren (Temps Pour Nous)
Met de blog Temps Pour Nous heeft Uwi al jaren een plekje waar die persoonlijke frustraties, verhalen en inspiratie een online plek geeft. Als één van de woordvoeders van Wel Jong Niet Hetero ben je zeker op de juiste plek voor correcte informatie over de holebi- en transgendergemeenschap. Uwi is kritisch, warm, grappig en droevig tegelijk en laat dat genoeg redenen zijn waarom dit Instagramaccount alle support verdient.
Chrostin
Christina De Witte, beter bekend als Chrostin, mocht zeker niet in deze lijst van change makers ontbreken. Je kent haar waarschijnlijk al door haar cartoons. Christina’s illustraties zijn grappig, to the point en gaan vaker over moeilijkere thema’s zoals mentale gezondheid, racisme en klimaatverandering.

Wie verdient er volgens jou nog een plek in deze lijst? Laat het ons weten in de reacties!

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen