9 vragen aan Hannelore van Boostways

Mijn motto is “there is no failure, you either win or you learn”. Ik vind dat een heel belangrijke om zelf elke dag mee op te staan en het is ook iets wat ik altijd aan mijn team meegaf.

“Ik vond het pendelen ook heel normaal, had er geen probleem mee. Tot de lockdown. Je ontdekt andere dingen. Dat er bijvoorbeeld meer is dan alleen werk. ” Na bakken veel ervaring bij topbedrijven zoals L’Oréal & Proximus nam Hannelore ontslag en coacht ze via Boostways andere ambitieuze ondernemers.

Wie is Hannelore?

Een ambitieuze jonge vrouw die dromen wil waarmaken. Dromen van mezelf, maar ook van de mensen waarmee ik samenwerk.
Ik behaalde mijn diploma’s (3 Masters: Communicatiewetenschappen, Management en Marketing Management aan de Vlerick Business School ) en startte met werken. Ik leerde alles over digitale marketing bij Proximus, mijn eerste werkgever. Ik werkte binnen het website team, het e-mail marketingteam en het e-commerce team. Na 4 jaar besliste ik om bij L’Oréal te gaan werken, eerst als Digital Campaign Manager tot ik doorgroeide tot Digital Director, een leidinggevende en strategiegevende functie. Ik leerde dus de ins en outs van on- en offline marketing bij grote topadverteerders die actief zijn in SEO, SEA, Influencer Marketing, Social Media, Video marketing… Hierdoor heb ik ontzettend veel getest én geleerd en blijf ik on top of trends.
Tijdens de eerste jaren van mijn carrière hielp ik een aantal bevriende ondernemers met hun marketingactiviteiten. Ik herkende steeds dezelfde issues: een gebrek aan kennis, tijd en goesting. Wel willen online groeien, maar niet goed weten welke kanalen in te zetten. Vanalles proberen, maar niets dat echt werkt. Met mijn hulp, boekten we telkens mooie resultaten. Dan kwam de lockdown. Ik had meer tijd (geen drie uur meer in de auto) en goesting om iets op poten te zetten. Dus besloot ik Boostways Coaching op te richten. Om professioneel advies te gaan gegeven, te gaan coachen. Om ondernemers online te doen groeien. Om hun business te boosten. Om een strategie te bouwen op maat van hun bedrijf, en dus niet een ‘One Size Fits All’. Om mijn opgedane kennis met ondernemers te delen.  
Boostways werd opgericht in september 2020 en was meteen een succes. Met de jaarwisseling kriebelde het om meer te gaan doen. Maar zou ik wel? Want een directiefunctie, dikbetaald met bedrijfswagen en bonus achterlaten… Maar ik sprong en gaf midden januari mijn ontslag bij L’Oréal. Sinds 8 maart ben ik aan de slag als voltijds zelfstandige. 

Met de jaarwisseling kriebelde het om meer te gaan doen. Maar zou ik wel? Want een directiefunctie, dikbetaald met bedrijfswagen en bonus achterlaten… Ik sprong, gaf mijn ontslag en startte als voltijds zelfstandige.

Wanneer je niet aan het werk bent voor Boostways ben je waarschijnlijk bezig met …


Mijn twee paarden, Fynn en Pepsi die ik recreatief berijdt. Verder vind je mij minstens 3x week terug in Qore, waar ik personal training volg. Daarnaast probeer ik te lezen, ben ik bezig met yoga en hang ik met momenten graag in de zetel met mijn drie katten Baloo, Fee en Tig. Wanneer het mooi weer is, gaan mijn man en ik ook graag wandelen.


Wat tovert een glimlach op je gezicht?


Kleine dingen, kleine gelukskes, maar vooral ook anderen gelukkig zien. Ik kan genieten van mensen die elkaar een knuffel geven nadat ze elkaar niet hebben gezien, van een mooi moment op TV, van mijn paarden te zien spelen in de weide…


Welk inzicht neem je mee na deze quarantainetijden? Wat heeft het je bijgebracht?


De COVID-19-periode heeft me vooral geleerd dat we soms in een rush leven. We denken in die rush dat we leven zoals we willen leven. Ik dacht altijd: ik word CEO van een groot bedrijf en ik ben goed op weg. Dat was mijn levensdoel. In de tien jaar dat ik gewerkt heb, heb ik me nooit echt andere vragen gesteld. Ik vond het pendelen ook heel normaal, had er geen probleem mee. Tot de lockdown. Je ontdekt andere dingen. Dat er bijvoorbeeld meer is dan alleen werk. Dat ik best graag thuis was en ook genoot van dat werken in stilte. Dat ik met die tijd best wel wat dingen kan doen. Dat mijn droom misschien een droom was vanuit sociale verwachtingen en de maatschappij, maar niet was waar ik zelf echt 100% voor wilde gaan. De quarantaine leerde me dus vooral stilstaan. De stilte toelaten om vragen te stellen en die te beantwoorden. Om ruimte te maken voor andere zaken.

Voor mij is zelfzorg vooral doen waar je op dat moment écht zin en nood aan hebt. 

Vertel ons je favoriete zelfzorgritueel


Dat kan heel verschillend zijn. Van die paar uur per week personal training dat me echt energie geeft, tot een bad nemen, in de zetel genieten met een gin-tonic van mijn favoriete serie, een boek lezen, op restaurant gaan of naar mijn paarden gaan. Voor mij is zelfzorg vooral doen waar je op dat moment écht zin en nood aan hebt. 


Naar welke ondernemers kijk je op en waarom?

Eerst en vooral, Gert Verhulst. Die man is écht mijn idool op ondernemersvlak. Ik vind het fantastisch hoe hij een grote zaak heeft uitgebouwd maar toch héél lang voor zijn passie is blijven gaan en nog steeds hard werkt. Die man is binnen én toch staat hij nog honderden shows te geven naast een pratende hond. Dan denk ik: chapeau. Zo voor een passie kunnen gaan én blijven gaan. Dat is voor mij ondernemerschap. Een keer met hem kunnen gaan eten en praten over ondernemersschap staat dan ook echt hoog op mijn bucket list. 
Vervolgens kijk ik ook op naar een aantal straffe vrouwen die ondernemen in de sociale wereld van Instagram en Facebook. Ik denk dan aan Ina De Quint van Captain Cork, Jessica De Block van Antwerp Avenue, Gudrun Hespel van The Fittest You, Celien Rombouts van HealthyHabits en Amy Vandeputte van Fastforwardamy. Zij slagen er telkens in om hun zaak uit te bouwen in de digitale wereld. Ik noem nu enkele namen op, maar er zijn héél véél ondernemers die erin slagen om hun zaak uit te bouwen, die durven voor hun dromen gaan. 

Podcasts of Instagramaccounts die elke beginnende ondernemer een kans moet geven volgens jou

Ik ben fan van de podcast van de dames van 50 Koffies. Leuke onderwerpen, boeiende sprekers en echt interessant om naar te luisteren. Ik luister ook vaak naar de Boost!-podcast, maar dan eerder voor tips over voeding en gezondheid. Verder volg ik een aantal uru’s, zoals de podcast van Seth Godin, Russell Branson, Gary Vee en Tony Robbins.

Ik blijf ambitieus. Ik blijf grootse dromen hebben. Dat is nooit veranderd. Enkel de weg daar naartoe is nu wat anders.

Biecht op: had je altijd al zelf een zaak willen opstarten?

Ik denk het wel. Mijn ouders hebben het altijd voorspeld maar hebben me altijd meegegeven: ‘ga eerst maar leren op de kost van anderen’. Ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik ben ontzettend blij dat ik die ervaring heb: ik heb een groot team geleid, heb business cases voor miljoenen gemaakt en verdedigd, ik kan een P&L lezen, ik weet hoe het bedrijfsleven werkt, heb kunnen genieten van managementopleidingen en tools en technieken die ik nu nog meeneem. Heeft er mij iets tegengehouden? Ja en nee. Ik ben in het bedrijfsleven gestapt en tot op de dag dat ik zelfstandige werd, deed ik mijn job graag. Ik had potentieel in mijn carrière, was klaar voor een next move, een nog mooiere functie, een functie met een C voor… En ik dacht dat ik dat ook écht wilde. Dat dat mijn pad was. Tot ik besefte dat het dus ook anders kan. Dat ik die C-functie kan hebben, maar als CEO, COO, CMO, CDO van mijn eigen bedrijf. Ik blijf ambitieus. Ik blijf grootse dromen hebben. Dat is nooit veranderd. Enkel de weg daar naartoe is nu wat anders.

Iets dat minder goed gaat, is een opportuniteit om het volgende keer beter te doen.

Wat is het mooiste advies op professioneel vlak die je wilt delen met onze lezers?

Mijn motto is “there is no failure, you either win or you learn”. Ik vind dat een heel belangrijke om zelf elke dag mee op te staan en het is ook iets wat ik altijd aan mijn team meegaf. Ja, we maken allemaal soms de verkeerde beslissing. Hadden iets beters of anders kunnen doen. Ik probeer het woord falen of mislukking niet in mijn vocabulaire te steken. Iets dat minder goed gaat, is een opportuniteit om het volgende keer beter te doen. Zo probeer ik ook te ondernemen: door dingen te testen, te leren, te verbeteren, en opnieuw te testen. En werkt iets niet: so be it. Doe vooral wat je graag doe en dan komt alles goed.

Volg Hannelore via Instagram

Eerste foto door @bynouchka

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen