7 x powerboeken voor powervrouwen

…omdat het brein van een goal getter ook moet worden gevoed.

Altijd druk, altijd wel iets te doen. Velen onder ons herkennen die overvolle agenda wel.  Helaas vraagt zo’n hectisch leven ook veel energie. Heb je geen tijd, motivatie of inspiratie om je échte passie te voeden? Say no more. Deze boeken zijn de leidraden die je in het leven nodig hebt!

The Storyteller’s Secret – Carmine Gallo  

Die ene goede pitch kan je leven veranderen. Maar hoe overtuig je mensen dat je verhaal goed in elkaar zit? Meer dan een tiental fascinerende voorbeelden vind je in dit boek terug. Elk succesverhaal begint met een korte voorstelling (Hoe is het bedrijf begonnen? Wie? Wat? Wanneer?) om dan te eindigen met de grote reden(en) waarom net die presentatie of pitch een topper is. Maar een triomf is natuurlijk niet alles. De meeste storytellers verklappen ook hun persoonlijke obstakels tijdens die zoektocht naar succes, want zonder guts is er geen glory

De Edele Kunst van not Giving a Fuck – Mark Manson  

Een afschuwelijk lelijk oranje cover die dagelijks mensen overtuigt om het dan toch te kopen. In dat geval moet de inhoud dan toch verschrikkelijk goed zijn, niet? Op een erg vlotte wijze baant auteur Mark Manson je op weg naar een vrijer leven. Hij is namelijk ervan overtuigd dat net die -excuse our language –  klote momenten zo ontzettend leerrijk zijn. Met hilarische verhalen en eenvoudige tips vind je een manier om je onzekerheden en angsten onder ogen te komen en overwinnen.

Fille Folle – Ilona Lodewijckx & Aurike Quintelier

Nog nooit van dit Belgisch initiatief gehoord? Hoog tijd om daarin verandering te brengen! Fille Folle is het no-nonsense online magazine opgericht door Ilona Lodewijckx en Aurike Quintelier om een alternatief te bieden op onderwerpen zoals “Hoe zo snel mogelijk kilo’s kwijt geraken?” of “Lees hier hét nieuws over celeb x of y.” Ook tijdens je pubertijd kan het anders. Onder de vorm van tien geboden krijgen een aantal interessante thema’s een centrale plek. Van menstruatiecycli tot diversiteit; dit boek leest vlot! Heel erg snel zijn we eens met het The Goal Getter team: hadden wij maar een Fille Folle tijdens die verwarrende periode!

Krachtvoer voor Vrouwen – Hetty Crèvecoeur

Hoe kan je je lichaam transformeren in topvorm zonder dat het allemaal té technische en wetenschappelijk wordt? Hetty Crèvecoeur legt eenvoudig uit hoe je kan stralen van binnen én buiten want meer energie betekent meer inspiratie en meer zin in creativiteit. Honderden goede reviews beamen de kwaliteit van dit boek. Nu is het aan jou om dit te bevestigen.

She’s so Boss – Stacy Kravetz

She’s so Boss verzamelt verhalen van girlbosses die van hun passie kunnen leven. Verschillende sterke vrouwen krijgen ook een plaats in deze mustread: Eleanor Roosevelt, Coco Chanel, Marie Curie en Lena Dunham. Hét boek voor creatievelingen die graag big dromen en ondernemen.

I am Malala – Malala Yousafzai

Een kogel in het hoofd van de Pakistaanse Malala Yousafzai zou haar bijna van het leven beroven. Gelukkig kon zelfs de Taliban deze jonge kinderrechtenactiviste niet klein krijgen. Vandaag vecht dit boegbeeld nog steeds voor basisonderwijs op plaatsen waar dat jammer genoeg nog niet het geval is. Het krachtige levensverhaal van de jongste Nobelprijswinnares mocht daarom zeker niet ontbreken in dit lijstje.

Babe, you got this – Martje Haverkamp & Emilie Sobels

Hoe doen ze het? Die jonge vrouwen met een fleurige zaak? Hoe dan? Geen paniek want babe, you got this. Een twintigtal inspirerende onderneemsters geven je boeiende tips & tricks en vertellen je hoe ze hun dromen hebben kunnen realiseren. Want dromen zijn géén bedrog. Nu ook verkrijgbaar als werkboek!

Welk boek ontbreekt er volgens jou in dit lijstje?

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen