6 tools voor een productieve werkdag

Tried & tested door het nano-en micro-influencerbureau Efluenz

Yasmin Vantuykom is een inspiratiebron voor velen. En terecht. Met de nodige dosis lef en skills startte ze met het nano-en microinfluencerbureau Efluenz. Samen met haar team tipt ze dé beste apps voor een productieve werkdag.

Wunderlist

Om eenvoudig alle persoonlijke taken te managen raden wij met Efluenz team zeker en vast Wunderlist aan. Zelfs The Guardian vindt deze applicatie dé gebruiksvriendelijkste to-doapplicatie. Deadlines instellen, projecten aanmaken en delen is enorm eenvoudig. De reminders die we instellen zorgen ervoor dat niemand achter raakt op schema. Geschikt voor alle toestellen, alle leeftijden en dus alle teams.

Gratis. Voor Android en iOS.

Any.do

Sommige van onze teamleden gebruiken ook graag any.do. Opnieuw een ongelooflijk overzichtelijke tool die je kan koppelen met je agenda. Deze applicatie zorgt er ook voor dat je elke dag opnieuw met de taken wordt overspoeld die je nog (steeds) niet hebt gedaan. Deze app is de moeite waard voor echte uitstellers!

Gratis. Voor Android en iOS.

Habitica

Habitica is de persoonlijke favoriet van één iemand uit ons team. Hijzelf vindt deze applicatie hét allerbeste voor gameliefhebbers en iedereen die graag beloond wordt. Deze app combineert een RPG game met een to-doapplicatie. Het gebruik van gamification zorgt ervoor dat je een avatar aanmaakt en dus telkens ‘xp’, ‘health’, ‘armor’ verdient door je dagelijkse taken en alle andere deadlines te halen. Perfect voor de gameliefhebbers op de werkvloer.

Gratis. Voor Android en iOS.

monday

Wil je taken en deadlines op een overzichtelijke manier managen? Dan is monday is je beste vriend! Opnieuw een handig dingetje want zo creëert monday een geheel platform waar we met het hele team alle nodige opdrachten kunnen oplijsten. Iedereen kan zelf toewijzen wie er aan wat werkt en hoe het zit met de status van de opdracht. In 10 seconden zien we waar iedereen aan werkt, hoe ver we ongeveer zitten en wat er nog moet gedaan worden. Een app die de investering waard is!  

Betalende applicatie

Clockify

Om de productiviteit hoog te houden, gebruiken we graag Clockify. Dit is een tool waarin we als onze taken gaan chronometreren. Deze applicatie is echt de handigste manier om te zien hoelang we aan een bepaalde opdracht werken. Extra leuk: Clockify is zo gebruiksvriendelijk. Zelfs wanneer sommigen teamleden vergeten op de stopknop te drukken kan je het nog steeds handmatig aanpassen. Zo kloppen gegevens nog altijd! Hierdoor zien we aan het eind van de dag perfect hoe goed (of slecht) we onze tijd gemanaged hebben.

Gratis. Voor Android en iOS.

Mobile DNA

Check je regelmatig onnodig je smartphone tijdens de werkuren? Download de applicatie van de UGent ‘Mobile DNA’. Deze app trackt je persoonlijke smartphonegedrag en geeft je hierna een gedetailleerd overzicht. Op die manier kan iedereen van het team zijn/haar smartphonegebruik beter controleren en vooral, verliezen we ook minder tijd op het werk! Een échte win-winsituatie!

Gratis. MobileDNA is enkel beschikbaar voor Android. Een alternatieve app die je kan gebruiken, is Moment.

Volg Efluenz via Instagram of Facebook.

Meet the Efluenz team!

Foto’s: Efluenz

Yasmin

Yasmin is social media expert en oprichtster van het nano-en microinfluencerbureau Efluenz. Door haar enthousiasme en skills inspireert ze vele jonge ambitieuze vrouwen.

Aanbevolen artikelen