4 tips voor meer zelfvertrouwen

De weg naar zelfacceptatie? Die vind je misschien wel hier!

Toen The Goal Getter een maandje geleden gelanceerd werd en de oproep werd gedaan naar powervrouwen, vonden we hier bij @dutchbodyposi wel dat we een bijdrage konden leveren. Voor we beginnen, stellen we ons graag even voor. Wij zijn Femke en Marijne, twee jonge vrouwen die in januari een Instagrampagina hebben gelanceerd die gaat over zelfaccepatie en -liefde bij zowel vrouwen als mannen en alles daartussen in. We hopen dat je met onze 4 tips je zelfvertrouwen een boost kan geven. 

Het boosten van je zelfvertrouwen komt de laatste jaren meer en meer aan bod in verschillende magazines. Zo wordt er vaak gesproken over eens een lekker uitgebreid bad nemen met een gezichtsmaskertje, eens naar de sauna gaan of jezelf toch maar eens verwennen met een nieuwe broek.

Meet Marijne en Femke van @dutchbodyposi

Alhoewel we ervan overtuigd zijn dat dit leuke dingen zijn om te doen, kan je niet iedereen over dezelfde kam scheren. De ene persoon kan een boost krijgen van een nieuwe broek te kopen, de ander helemaal niet. Daarom willen wij wat algemenere tips aanreiken die we ook allebei in ons eigen leven hebben toegepast.

1. Verbreek de band met mensen die je niet goed behandelen

Deze tip is – al zeggen we het zelf – meteen al goud waard. Ongeacht of het gaat over een collega, je beste vriendin of zelfs een familielid. Wanneer iemand je keer op keer ten onrechte benadeelt is het beter om de band te verbreken. We begrijpen zeker dat dit erg kort door de bocht klinkt maar op lange termijn is dit toch écht de beste beslissing. Op die manier zet je jezelf namelijk op de eerste plaats en bescherm je jezelf. Door deze keuze maak je ook meteen duidelijk aan die persoon dat je er gewoon genoeg van hebt gehad en dat je weet wat je waard bent.

De tijd van bij iemand blijven die je constant een slecht gevoel geeft is voorbij, kies voor jezelf!

2. Stel realistische verwachtingen

Streven naar doelen is natuurlijk een erg grote motivator voor verschillende mensen. Het maakt niet uit of je nu student bent en je goede punten voor dat examen wilt halen of je werkend bent en een nieuwe klus wilt binnenhalen. Het stellen van doelen kan zoals de olie zijn die onze motor laat draaien en daar is zeker niets mis mee. Het loopt enkel fout wanneer mensen té hoge doelen stellen, doelen die eigenlijk ongelofelijk onbereikbaar zijn. Dit wordt vaak niet ingezien door de persoon in kwestie zelf en wanneer de doelen dan niet worden behaald, voelt diegene zich ontzettend slecht.

Daarom is het belangrijk om realistische doelen te stellen, afgestemd op je eigen kennen en kunnen!

3. Doe wat je graag doet

Neem risico’s in je leven. Heb je momenteel een job die je helemaal uitput of volg je een studie die eigenlijk helemaal niet je ding is maar je durft niet te stoppen omwille van de reacties van je familie en vrienden? Quit it. Dag in, dag uit iets doen dat je helemaal niet wilt of waar je je niet goed bij voelt vergt een enorme tol op je mentale en uiteindelijk fysieke gezondheid.

4. Neem je tijd

In onze maatschappij lijkt het wel alsof we allemaal gehaast zijn om die studie af te ronden of om een fantastische job, prachtig huis of gezinnetje te hebben. No worries, niet iedereen hoeft hetzelfde pad te volgen. Al eindig je je studies op je 30ste of begin je met werken op je 18de… iedereen is zijn eigen individu met zijn eigen specifieke noden en wensen. Jezelf en je levenspad vergelijken met anderen helpt je eigenlijk niet echt vooruit. Doe alles op je eigen tempo.

De weg naar zelfacceptatie is eentje met veel hobbels en soms vreemde kronkelingen maar het is het uiteindelijk echt zo hard waard. Natuurlijk is er niet één guide die je leert jezelf te accepteren maar we hopen dat deze tips je wel op de goede weg kunnen zetten. Alles wat werk vergt, is het uiteindelijk waard!”

Credits: @agathesorlet

Volg dutchbodyposi via Instagram

Illustratie banner: @rances_cannon

Foto’s: Femke en Marijne

Dutchbodyposi

Dutchbodyposi is een Instagrampagina die gaat over zelfaccepatie en -liefde bij zowel vrouwen als mannen en alles daartussen in. De oprichtsters van dit inspiratierijke account zijn de ontzettend lieve Femke en Marijne!

Aanbevolen artikelen