Eten,  GEZOND(ER) LEVEN

Maak zélf heerlijke quinoasalade in no time!

Tried & tested door Goal Getter Alessia Couvreur

Eat good, feel good. Daarom maakte diëtiste en fulltime levensgenieter Alessia deze quinoasalade speciaal voor The Goal Getter. Spoiler alert: het is o-z-o heerlijk!

Ingrediënten per persoon
  • 50 g ongekookte quinoa
  • 100 g kikkererwten uit blik
  • 1/2 kleine zoete aardappel (60 g)
  • Spinazie (of sla naar keuze)
  • 10-tal takjes zeekraal
  • 1/4 nectarine (3 à 4 schijfjes)
  • 4 kerstomaten
  • 2 verse muntblaadjes
  • 1 el pijnboompitten
Dressing
  • 1 el walnootolie
  • 1 el balsamico
  • 2 kl maple syrup
Bereiding
  • Verwarm de oven op 190°C.
  • Was en snij 1de zoete aardappel in kleine stukjes. Meng met olijfolie, zout en kruiden naar keuze. Zelf gebruik ik graag ras el hanout.
  • Spreid de stukjes aardappel op een met bakpapier2 belegde bakplaat en laat gedurende 40 minuten garen in de oven.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Wrijf ze droog met een handdoek. De velletjes zullen loskomen, wat zorgt voor een krokanter resultaat.
  • Laat de kikkererwten de laatste 25 min mee in de oven garen, samen met de zoete aardappel.
  • Kook de quinoa gaar: laat 3 maal het volume water koken, voeg de quinoa toe, zet op een zacht vuur gedurende 10 à 15 minuten. Laat het resterende vocht uitlekken.
  • Bak de zeekraal kort in een kleine pan.
  • Snij de kerstomaten door twee en neem enkele schijfjes van de nectarine.
  • Maak de dressing door de 3 ingrediënten met elkaar te mengen. Snij de muntblaadjes in kleine stukjes.

Dresseer je kom: voeg eerst een goede laag spinazie toe. Knip de blaadjes eventueel kleiner met een schaar. Voeg dan de overige ingrediënten toe. Gebruik dressing naar smaak.

1 Indien de schil niet te vuil of beschadigd is, eet je die best mee op. De meeste nutriënten bevinden zich net onder de schil.

2  Tip: onder andere bij Hema kan je herbruikbaar bakpapier vinden, heel handig en low waste!

Volg Alessia via Instagram

Alessia Couvreur is diëtiste en fulltime levensgenieter. Met haar gezonde, gemakkelijke recepten en workshops inspireert ze iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *