#InstaInspiratie: @thevegansquat

#sportyspice #veganrecepten #zoveelliefdevoordieren

In #Instainspiratie geven we onze favoriete Instagramaccounts time to shine. Telkens gaat het in #InstaInspiratie over inspirerende personen die hun passies delen en ontzettend oprecht zijn in het (soms neppe) Instragramwereldje. Vandaag is het aan de beurt aan Sara van @thevegansquat!

In maart 2018 ben ik begonnen met fitness. In het begin wist ik nog niet goed wat ik deed, maar al gauw was ik er helemaal verzot op. Na de eerste maand had ik mijn voeding ook nog niet aangepast aan krachtsport waardoor ik spiermassa was verloren en zelfs was bijgekomen in vet. Dat deed mij beseffen dat ik moest veranderen. Ik begon mijn voeding aan te passen met meer aandacht voor eiwitten. Ik was geïnspireerd door andere accounts op Instagram zoals die van Nimai Delgado. Hij toont aan dat je aan bodybuilding kan doen waar je voeding volledig gebaseerd is op plantaardige eiwitten. Op 19 november 2018 heb ik mijn eerste post geplaatst. Ik had mij vanaf dan vooral gefocust op het plaatsen van vegan eten, daarna ben ik er ook persoonlijke foto’s en nog later filmpjes aan beginnen toevoegen. Ik wil met mijn account bewijzen dat je als vegan spiermassa kan bouwen en tegelijkertijd super lekker kan eten!
Hoe vind je inspiratie voor je vele vegan proof gerechten en work-outs? 
Een aantal Instagramaccounts hebben mij enorm geïnspireerd zoals die van veganbodybuilding en vegainsfood. Daarnaast ben ik zelf ook enorm creatief ingesteld op vlak van koken. Ik denk aan een traditioneel gerecht en denk: “Hoe kan ik het veganizen?”. Dan denk ik logisch na over hoe ik bepaalde ingrediënten kan vervangen en dan ga ik aan de slag.
Tot ongeveer eind juli volgde ik adviezen en tips van de trainers in de fitness. Zo had ik mijn eigen schema samengesteld met leuke, uitdagende oefeningen. Maar het was Lisafitt, een fitness trainer uit het Verenigd Koninkrijk, die voor verandering zorgde. Op 21 juli 2018 kocht ik de eerste guide die eigenlijk sindsdien mijn leven heeft veranderd. De manier van trainen aan de hand van een app, vind ik zo fantastisch én handig. Ik maak ook deel uit van de community op Facebook waar vrouwen die de guides volgen samenkomen voor steun. Ondertussen heb ik vijf guides van Lisafiitt en kan ik het iedereen 100% aanraden.
Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om ook een positief beeld neer te zetten van veganisme in de fitnesswereld.

Sara

Het leukste aan Instagram?
Instagram is een prachtig platform dat mensen samenbrengt. Je kan volgen wie je wil en dat ook afstemmen op jouw interesses. Ik vind het geweldig om berichtjes te krijgen van mensen die vragen hebben of advies willen. Daarnaast bouw je ook een band op met mensen die soms aan de andere kant van de wereld wonen. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren om zelf ook veranderingen door te voeren en om ook een positief beeld neer te zetten van veganisme in de fitnesswereld.
Waarom Instagram minder leuk is…
Ik vind het daarentegen minder leuk als bijvoorbeeld jonge vrouwen, zich soms onbewust vergelijken met andere vrouwen. Dat geeft hen dan een minderwaardig gevoel en dat kan soms op lange termijn ernstige gevolgen hebben voor hun zelfbeeld. Ik vind het belangrijk om puur over te komen en geen rare bewerkingen te doen die je er anders doen uitzien. Het enige dat ik bewerk aan mijn foto’s is onder andere een lichte filter en dan voeg ik wat helderheid, contrast en scherpte toe. Dat verandert uiteindelijk niets aan de boodschap van de post.

En nu.. showen maar!

Je persoonlijke topfavoriet
Ik was toen voor twee dagen alleen naar Disneyland Parijs geweest en had gevraagd aan een bezoeker of ze een foto van mij kon maken. Ik vond alles zo mooi aan deze foto, de kleuren, de pose, de glimlach op mijn gezicht. Daar zie je gewoon dat ik straal van geluk. En dat is iets zeldzaam, om geluk vast te leggen.
Je meest eerlijke moment
De caption legt het eigenlijk ook heel goed uit: “… doing these simple things with my boyfriend really help me let go of some thoughts.” Ik denk heel veel na, veel te veel in feite. Soms kan dat extreem overweldigend zijn, zoveel zelfs dat ik er angstig van wordt. Dan deed ik daar die strandwandeling en voelde ik mij zo ontspannen, en dat zie je ook op die foto. Ik was volledig zen.
Het grappigste moment
Ik had nog getwijfeld om deze foto erop te zetten, omdat ik hem zo geposeerd vond. En eigenlijk is er niets grappig aan deze foto, maar wat ik grappig vond was vooral het vastleggen van dat moment. Ik kan wel goed selfies nemen, maar vraag me niet om te poseren. Dan moeten er bijna 50 foto’s worden gemaakt tot ik er eentje deftig vind. Het was grappig om te doen alsof ik van die proteïneshake zou drinken en er tegelijkertijd leuk zou moeten uitzien. Uiteindelijk vond ik die wel geslaagd. Ik kijk er allesinds met een glimlach op terug als ik denk aan dat moment.
De volgtips van Sara
@sofiesenden
Een meisje met een hart van goud. Ze vangt gehandicapte en zieke dieren op. Bovendien eet ze ook vegan!
@seekingjessx
Een geweldige meid uit Berlijn die prachtige foto’s maakt van haar leven als vegan health & fitness coach. 
@peachloversclub
Alana is écht een vegan powerchick die mij inspireert door haar authenticiteit!

Volg Sara via Instagram

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen