Het laatste woord: vastzitten is ook starten

Met deze warme woorden sluit onze founding mum Jennifer de maand april af
In het laatste woord geven we het laatste woord aan onze founding mum Jennifer. Met warme woorden sluit ze afgelopen maand af, om dan met veel enthousiasme aan een nieuw te beginnen. Wat staat er volgende maand voor The Goal Getter op de planning? Wat zijn de gedachtegangen op dit moment? Je leest het eerst in onze nieuwsbrief, maar later ook hier. Later is in dit geval nu.
Vastzitten is ook starten
Bon. Ik zit vast.
Letterlijk.
Figuurlijk.
Alles.
De eerste weken had ik zoveel energie en kon ik met gemak de combinatie met werk aan. Sinds een tweetal weken is datzelfde brokje energie ver te zoeken. Waarnaartoe weet ik niet, ver mag en kan het niet kruipen in tijden zoals deze.
Dat brengt me met wat omwegen richting het volgende thema: let’s talk. Zeg eens hoe is ‘t? Voelt het nog allemaal goed? Wat heb je van mentale klachten en wat kan fysiek beter? Zeg het en vooral ook deel het met je warmste vriend(in). Praten is zo belangrijk en dat heb ik de harde weg moeten ontdekken. Typisch West-Vlaams is het misschien, maar het zat toch niet echt in mijn bloed. Gelukkig vond ik een weg en is praten over moeilijkere thema’s een zachtere opdracht geworden. Het voelt minder strak en ademt rustig zich een weg ver weg van mijn zorgen. En ja dat doet zoveel deugd.
Net daarom moeten moeilijkere thema’s een plek krijgen, ook hier. Ik denk spontaan aan misschien wel mijn eerste intense interview ooit: mijn gesprek met Laura. Ze sprak zo open over haar zelfmoordpoging, verkrachting en persoonlijke ervaring met psychologen. Het zijn verhalen die soms het daglicht niet zien, maar net die woorden werken zalvend en inspirerend voor diegene die net vastzitten en toch willen verdergaan. Ik sprong een gat in mijn kot toen Laura me liet weten dat ze graag voor deze maand even met me samen wilde zitten. Eerlijk, ik ben zo benieuwd naar het resultaat en jij waarschijnlijk ook. 
Deze maand geven we ook meer ruimte aan onderwerpen zoals persoonlijke groei en body positivity maar natuurlijk ontbreekt een goede portie feel good hier niet. Denk maar aan podcasts en Instagramposts die jou dat extra stukje goesting in het leven geven. Ik hoop oprecht dat je hier de nodige inspiratie daarvoor vindt.
Zorg voor jezelf.
Liefs
J.

Jennifer

Jennifer richtte The Goal Getter op, België's gezelligste feel good website. Als ze niet bezig is voor The Goal Getter, zit ze vaak met haar neus in de kookboeken. Heeft ze geen zin om te koken? Dan probeert ze met plezier de nieuwste restaurants uit of ga ze de creatieve toer op met klei.

Aanbevolen artikelen