Het eerste woord: samen duurzaam!

The Goal Getter neemt je mee van de ene klepper naar de andere. Na activisme op de agenda te hebben gezet (wat we ongeacht de maand blijven doen trouwens), is het volgende grote thema aan de beurt: duurzaamheid. Leading lady Rani deelt alvast een aantal van haar inzichten over het thema, dus laat je meevoeren en warm maken voor het leuks dat nog komt!

We blijven bij de containerbegrippen, want net als ‘activisme’ waar we vorige maand rond aan de slag gingen, is ook het thema van deze maand een klepper van formaat: duurzaamheid. Duurzaam is een label die je in bijna alle levensdomeinen vandaag terugvindt: mobiliteit, kledij, voeding – noem maar op! Het voelt als een kwaliteitslabel die we willen behalen bij elke handeling die we uitvoeren. Alleen met dat risico dat het niet bereiken daarvan als een falen kan voelen. Eerder zelfs, begint het gevoel van falen bij de vragen die je hebt over waar überhaupt te beginnen.

Wij als team van The Goal Getter vinden duurzaamheid een heel belangrijk principe, dat we willen uitdragen in alles wat we doen. Dat wil daarom niet zeggen dat wij perfect weten wat dit concept allemaal inhoudt, noch dat we nooit fouten maken. Ikzelf vind het maar al te vaak moeilijk om bij elke keuze die ik maak de duurzaamheidscheck mee te nemen. Of beter nog, om daar dan de bovenhand aan toe te kennen. Want eerlijk is eerlijk, plots het tienvoud neertellen voor die duurzaam gefabriceerde trui doet toch best wel pijn als ik niet de gewoonte heb veel geld neer te tellen voor kleren – ook als ik daardoor weet dat mens en milieu me dankbaar zullen zijn.

Net zoals vorige maand is ook dit thema er een waar we als redactie zoekende in zijn. We zullen jullie dus leuke tips aanreiken, maar evenzeer vragen voorschotelen. Maar hé, is het niet mooi dat we uiteindelijk samen kunnen groeien? Come along for the ride!

Rani

Rani zou zichzelf omschrijven als een cycloonhoofd, omdat het in haar bovenkamer nooit stil is, en als kameleonkind, omdat ze overal waar ze kan op zoek gaat naar manieren om met die hersenspinsels aan de slag te gaan. Gelukkig vindt deze stroom aan gedachten ook altijd een weg naar buiten, namelijk via haar pen.

Aanbevolen artikelen